Björnö Naturreservat

Historia Om platsen

Björnö naturreservat bildades 1983 och skötseln hanteras av Skärgårdsstiftelsen som är en stor aktör på området i Sthlm. Platsen är i dag ett lättillgängligt naturområde med blandad natur där man kan se ovårdade äppelträd och andra spår av att människan har funnits i området.

Om platsen

Njutbar plats där vi verkligen tycker att ett besök när solen långsamt sjunker ner en sommarkväll. Att ta ett dop i det härliga vattnet på kvällen är en magisk upplevelse som ej bör missas när du besöker platsen. Observera att det kan vara lite svårt att ta sig upp ur vattnet. och klipporna är rätt vassa, så sandaler är att rekommendera så du inte skadar fötterna.

Ta dig sedan upp på klipporna och njut av utsikten. På kvällen så är det betydligt mindre folk på björnö och solen är inte så stark heller. Njut av utsikten eller jobba lite med kameran för här blir bra bilder. Ett häftigt skådespel att beskåda på björnö under sommaren är när fiskarna hoppar i vattenbrynet under kvällen det ser helt tokigt ut.

Observera att det är förbjudet att grilla på den större släta klippan mot havet som vetter mot hamnen. det har varit bränder här tidigare! endast iordningställda grillplatser!!

Galleri

Turkarta i Maps


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *